סקר חדש של נוטניקס ו- IDC קובע: 84% ממנהלי ה- IT נמצאים תחת לחץ לספק אסטרטגיות טרנספורמציה דיגיטלית

הסקר קובע כי מקבלי ההחלטות צריכים להשקיע, לחדש ולהשתמש בטכנולוגיות אוטומטיזציה כדי להישאר רלוונטיים לעתיד

סקר CXO שנערך על ידי חברת המחקר IDC שהוזמן לאחרונה על ידי חברת נוטניקס, מצא כי 84% ממנהלי ה-IT ב-EMEA נמצאים תחת לחץ לספק אסטרטגיות טרנפורמציה דיגיטלית (DX), ו-90% מהארגונים ב-EMEA מכירים בכך שחובה כעת לאמץ גישה לפיה דיגיטל הוא לפני הכל.

הסקר, From Digital Culture to Value Realization, שבוצע בידי IDC InfoBrief והקיף מנהלים ב-EMEA, ממחיש כיצד שבזמן שחברות בונות הרגלים דיגיטליים ומערכות טובות יותר, יש צורך במעבר מתרבות דיגיטלית למימוש ערך.

"עם המגיפה שמאיצה את הקצב שבו חברות השקיעו והטמיעו פתרונות דיגיטליים, IDC צופה שב-2022 יותר ממחצית מהכלכלה העולמית תהיה מבוססת על פתרונות דיגיטליים או תהיה מושפעת מהם", אמר סמי זוגלאמי, סגן נשיא בכיר באזור EMEA בנוטניקס. "גישה של דיגיטל לפני הכל דורשת לא רק חשיבה מחודשת של המערכת, אלא גם דורשת חשיבה ארגונית שבה כל מקבלי ההחלטות רואים בטכנולוגיות הדיגיטליות שלהם את הזרז לצמיחה עסקית. הסקר קובע בבירור שארגונים חייבים לקחת בחשבון אתגרים פוטנציאליים ועלויות בעת הרצת מספר ישויות ענן, וזה מדגיש את הצורך המתמשך בניהול טוב יותר של ריבוי עננים והטמעה קלה יותר על מנת למנוע פיזור יתר בין עננים".

הסקר מראה כי תרגום ההשקעות בטרנספורמציה דיגיטלית לתזרימי הכנסה חדשים הוא בראש סדר העדיפויות עבור ארגונים באזור EMEA, יחד עם השקעה בנתונים וחדשנות. עם זאת, המשיבים מאמינים שהנטל כבר לא יכול לנוח רק על כתפי מחלקת ה-IT ומקבלי ההחלטות צריכים גם הם להיות חלק מן המאמרץ, שכן בעולם אנו משלימים עם המשמעות לארגון של תרבות דיגיטלית, תשתית דיגיטלית ודיגיטל לפני הכל.

על פי הסקר, ניהול התפשטות הענן נותר מהאתגרים המכריעים עבור עסקים שמתחילים את המסע הדיגיטלי שלהם. מנהלי כספים נוקטים מהלכים שונים על מנת לבלום היקף ההוצאות ולהקל את ניהול ריבוי העננים. 77% מן הארגונים עיצבו מחדש תהליכי רכישה כדי לאפשר מודלים של תשלום לפי שימוש וצריכה, 58% ייעלו את הניהול והפיתוח בענן החיצוני, ולמעלה מ-55% הפחיתו באופן אקטיבי עלויות של מערכות מסורתיות הפועלות בין כותלי הארגון.

הממצאים המרכזיים בסקר כוללים את ההיבטים הבאים:

• הפיכת השקעות להכנסות - למעלה מ-64% מארגוני EMEA אומרים שהם בנו אסטרטגיה דיגיטלית. ובכל זאת, רק 3% אומרים שיש להם אסטרטגיה דיגיטלית כלל ארגונית שהובילה למקורות הכנסה חדשים.
  • מה-IT למקבלי ההחלטות - למשיבים ברור שכדי שתהיה השפעה לאסטרטגיה דיגיטלית, חיוני להיפרד לשלום למבנים היררכיים ולעבור לגישות זורמות ומתוזמרות יותר בין צוותי ה-IT והמנהלים. מתוך המשיבים שנשאלו, לפחות 47% אומרים שההשפעה של מנהלים עסקיים בכירים שונה מהשפעתם של המנהלים הטכנולוגיים בהקשרים של הטרנספורמציה הדיגיטלית.
  • ליטוש התרבות הדיגיטלית - כשנשאלו מהם האמצעים שמובילי יישום החוויה הדיגיטלית הארגונית שוקלים לבצע כדי לשנות את תרבות הארגון בצורה יעילה, שלושת הבאים דורגו במקום הגבוה ביותר: קידום שינוי במודעות ההנהלה, הגדרה מחדש של המשימות וההיערכות של עסקים קיימים ועסקים חדשים, וקידום שינוי התנהגותי של יחידים על ידי חידוש חזון החברה וההנחיות לפעולה.